U wilt zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in uw eigen woning. Maar u wilt dan wel graag professionele hulp als u dat plotseling nodig heeft. Dat kan wanneer u gebruik maakt van een zorgalarmering via Zorgcentrum het Bildt.


Voor wie?

Woont u in één van de volgende aanleunwoningen in St.- Annaparochie: ‘t Súdderhoog, ‘t Noorderhoog of Van Harenshuus? Of in een aanleunwoning bij Nij Bethanië in Tzummarum? Dan kunt u een beroep doen op de zorgalarmering via Zorgcentrum het Bildt. 

 

Wat is zorgalarmering?

Zorgalarmering is bedoeld voor noodsituaties. Bijvoorbeeld:

-          U bent thuis gevallen en u kunt niet overeind komen.

-          U voelt zich plotseling niet goed door benauwdheid of duizelingen.

 

Door middel van de zorgalarmering kunt u 24 uur per dag vanaf elke plek in uw woning een oproep doen. Met één druk op de knop heeft u contact met een zorgverlener van Zorgcentrum het Bildt. Indien nodig komt er (24 uur per dag) zo spoedig mogelijk iemand naar u toe. Dat kan een mantelzorger zijn of -als u vanuit uw eigen omgeving geen andere mogelijkheden heeft- een zorgverlener van Zorgcentrum het Bildt.

 

Naast de ongeplande zorg, kunt u ook geplande zorg krijgen van het thuiszorgteam van Zorgcentrum het Bildt. Dan komt op afgesproken momenten een zorgverlener bij u thuis voor de zorg.

 

Hoe werkt het?

De technische dienst van Zorgcentrum het Bildt installeert in uw woning een alarmeringsapparaat, dat is aangesloten op de vaste telefoonlijn. Ook ontvangt u een hals- en een polszender. Als u op de knop drukt, belt het alarmeringsapparaat met uw telefoonlijn naar de alarmcentrale. Via de microfoon in het alarmeringsapparaat kunnen wij u horen en u hoort ons.

 

Als professionele alarmopvolging nodig is, wordt een sleutelkluisje verplicht gesteld. Dit wordt geplaatst door de technische dienst van Zorgcentrum het Bildt en de kosten hiervoor zijn inbegrepen in de maandelijks abonnementskosten voor zorgalarmering.

 

Heeft u interesse in een zorgalarmering of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

M 06 51901994

www.zorgcentrumhetbildt.nl

thuiszorg@zorgcentrumhetbildt.nl