Unnamed

Leppehiem en Zorgcentrum het Bildt onderzoeken samenwerking

15 juni 2023

Leppehiem en Zorgcentrum het Bildt onderzoeken samenwerking

Mienskipssintrum Leppehiem en Zorgcentrum het Bildt onderzoeken of een geformaliseerde samenwerking, met name op het gebied van staf en ondersteunende diensten, meerwaarde biedt voor beide organisaties. Beide zorginstellingen ondertekenden hiertoe afgelopen week een intentieverklaring. Het definitieve besluit wordt in het najaar genomen. Informeel werken de organisaties al jaren samen.

Zowel Zorgcentrum het Bildt als Leppehiem leveren als zelfstandige organisaties zorg en ondersteuning aan ouderen op regionale schaal in Friesland. Beide organisaties hebben strategische vraagstukken over de toekomst en bereiden zich voor op landelijke en regionale ontwikkelingen in de zorg voor ouderen. De instellingen zien kansen om door samenwerking de capaciteit van de ondersteunende diensten te vergroten. Op die manier kunnen ze de ontwikkelingen beter het hoofd bieden en het primair proces beter ondersteunen.

Beide zorginstellingen hebben het uitgangspunt om bij iedere vorm van samenwerking de eigenheid en identiteit van de organisaties te behouden. Namen, uitstraling en lokale verbondenheid blijven bestaan.