Lezing over beschadigde hersenen

 

Jos Cuijten geeft dinsdag 21 juni en maandag 27 juni van 14.30-16.00 uur een lezing bij Zorgcentrum het Bildt. De titel van de lezing is 'Gezonde hersenen versus beschadigde hersenen in de praktijk’.

Voor mensen met 'gezonde' hersenen is het moeilijk een brug te slaan naar mensen met 'beschadigde' hersenen. De lezing geeft inzicht in de werking van beschadigde hersenen, zoals bij dementie. Daarnaast wordt ingegaan op hoe de omgeving zo gunstig mogelijk voor dementerenden ingericht kan worden waardoor zij beter kunnen functioneren. Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden. 'In veel gevallen kunnen ze ons niet meer begrijpen, maar wij kunnen wel leren de dementerenden te begrijpen'. Jos Cuijten is gespecialiseerd in ouderenzorg en dementie. Zij geeft lezingen en verzorgt trainingen door het hele land.

Naast medewerkers, vrijwilligers, familie en mantelzorgers van cliënten van Zorgcentrum het Bildt is de lezing ook toegankelijk voor andere belangstellenden. U bent dan ook van harte welkom. De lezing is in het restaurant van Beuckelaer. Aanmelden kan bij de receptie via telefoonnummer 401532. Wacht u niet te lang, want er is beperkt plek.