De tentoonstelling 11 Academische Verhalen is in augustus te zien in Beuckelaer. St.- Annaparochie is de link met Saskia van Uylenburgh.

 

2 juli 2019

PERSBERICHT

Reizende tentoonstelling 11 Academische Verhalen start in Dronryp

In de gehele maand juli zijn in de Salviuskerk in Dronryp de ’11 academische verhalen van Franeker’ te zien. Een serie van elf foto’s die gekoppeld zijn aan bijzondere verhalen over de academische geschiedenis van Franeker. Het is een reizend expositie

Het zijn niet alleen bijzondere verhalen, maar ook soms luguber, intiem en inspirerend. Allemaal uit de periode dat de Academie van Friesland in Franeker was (15885-1811). Over studenten en professors en andere nieuwsgierige randzaken. De foto’s zijn gemaakt door Fotografen Tryntsje Nauta en Jeroen Adema en hebben telkens een verrassend twist.

Omdat er twee verhalen over Eise Eisinga gaan én éen over een Rypster dame wiens voet werd geamputeerd door een professor, is gekozen om de serie in Dronryp te vertonen. De 11 academische verhalen zijn een reizende expositie. Na Dronryp gaat de serie in de maand augustus naar Sint Annaparochie, waar een link is met Saskia van Uylenburgh.

De Salviuskerk is deelnemer aan Tsjerkepaad en daarom iedere zaterdagmiddag in de maand juli open voor publiek. De toegang is gratis.

Openingstijden Salviuskerk:

Iedere zaterdagmiddag tussen 13:30 – 17:00 uur

Meer informatie is te lezen op: www.franeker.frl/11verhalen