St.- Annaparochie, 21 maart 2016

 

Het Oranje Fonds draagt € 10.000 bij aan de elektrische bus van Zorgcentrum het Bildt

 

De ontwikkeling van de elektrische bus van Zorgcentrum het Bildt wordt gesteund door het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds schenkt € 10.000. Zorgcentrum het Bildt zal de bus inzetten voor het vervoer van ouderen op het Bildt.

 

“Wij zijn heel blij met deze bijdrage van het Oranje Fonds, het helpt ons dit mooie vervoersproject voor het Bildt te realiseren”, zegt Atje Tadema – Postma. Leerlingen van ROC De Friese Poort en Frisian Motors maken de elektrische bus. Zij bouwen een bestaande fossiele brandstof (rolstoel)bus om tot een volledig elektrisch vervoermiddel. Deze bus kan ongeveer 100 km rijden op een volle accu. De bus zal in september van dit jaar klaar zijn.

 

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met €27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.