Zaterdag 8 april a.s. is er een Open Dag in Nij Bethanië in Tzummarum.

Iedereen die graag een kijkje wil nemen in het prachtige verbouwde centrum voor wonen, zorg en welzijn is van harte welkom.

Van 11.00 uur tot 15.00 uur staan de deuren open.

 

Persbericht

 

Nij Bethanië geheel getransformeerd en prachtig vernieuwd

 

Feestelijke opening voor genodigden op 7 april

Grootse Open Dag op zaterdag 8 april

 

Hét centrum voor wonen, zorg en welzijn in Tzummarum, Nij Bethanië, is in de afgelopen maanden uitgebreid verbouwd, vernieuwd en opgeknapt. Wonen Noordwest Friesland en Zorgcentrum het Bildt zijn trots op het resultaat.

Zaterdag 8 april 11.00 – 15.00 uur is het open dag. Iedereen kan dan met eigen ogen zien hoe ruim, mooi en nieuw het complex is geworden. U bent van harte welkom voor een rondleiding en een lekker kopje koffie.

Het nieuwe atrium vormt het hart van Nij Bethanië. Een grote, gezellige ruimte met indrukwekkende glaspui die voor allerlei leuke activiteiten gebruikt wordt. Rondom deze centrale ruimte zijn de vernieuwde keuken, een fysiotherapeut en toiletruimten. 

Ook de woningen zijn vernieuwd. Er zijn nu in totaal 32 ruime, lichte en moderne woningen. De zorgwoningen worden verhuurd door Zorgcentrum het Bildt. De aanleunwoningen zijn te huur bij Wonen Noordwest Friesland. Alle bewoners kunnen gebruikmaken van huishoudelijke hulp, maaltijdservice of (thuis)zorg en meedoen aan activiteiten.

 

Deze opening van het nieuwe Nij Bethanië valt samen met het 60 jarig bestaan van het complex. Op 7 april 1957 opende Nij Bethanië haar deuren. In 2015 dreigde sluiting, maar gelukkig heeft het complex een doorstart kunnen maken.

Al met al heeft er bij Nij Bethanië een enorme moderniseringsslag plaatsgevonden. Door deze flinke investering krijgt het dorp Tzummarum, en de leefbaarheid in het dorp, een flinke impuls.

Komt dat zien op zaterdag 8 april aanstaande! Van 11.00 tot 15.00 uur.